Błonnik jest niezbędnym elementem naszej diety, ponieważ to właśnie on odpowiada za prawidłowe oczyszczenie organizmu z toksyn i jelit ze złogów gromadzonych przez lata. Błonniki dzielimy na dwa rodzaje- rozpuszczalne i nierozpuszczalne. Oba jednak działają praktycznie tak samo. Można spożywać błonnik w postaci owoców, między innymi jabłek lub sklepowy błonnik w proszku. W przypadku drugiego należy jednak uważać z jego ilością by nie spożywać większej ilości niż zalecana ze względu na jego pęcznienie w naszych jelitach. Błonnik w proszku jest wygodniejszy w spożywaniu niż zjedzenie wielu jabłek dziennie. Działa on jak niewidoczna miotełka, która przechodząc przez nasz organizm zgarnia wszystkie odłożone rzeczy całkowicie wydostając się z organizmu.
Dodane: 2019-06-14
Kategoria: Natura / Dietetyka, Odchudzanie
Dodaj Komentarz
Poleć stronę
Wpis zawiera błędy
Pozostałe artykuły z kategorii
Przyjazny psychoterapeuta w Zielonej Górze
Wioletta Giemza - Urbanowicz jest lekarzem medycyny, którego specjalnością jest pomaganie ludziom mającym kłopoty natury psychicznej - działa jako psychoterapeuta. Zielona Góra jest miejscem za...
Kiedy powinno się udać na wizytę do ortodonty?
Ortodonta Warszawa zajmuje się prostowaniem zębów, a także leczeniem wszelkiego rodzaju wadów zgryzu. Tak więc udawać się do niego powinny osoby, które chcą wyprostować swoje zęby, albo zd...
Zastosowanie noża chirurga
Obecnie jednym z najważniejszych narzędzi, które wchodzą w skład wyposażenia chirurga stanowi nożyk chirurga. Bardzo dużym atutem jeżeli chodzi o produkt tego typu jest to, że został wykona...
Pobieranie krwi w domu - wygoda i bezpieczeństwo
Przychodnia wykonująca wiele usług medycznych proponuje państwu wygodne pobieranie krwi w domu (warszawa). Dzięki naszym specjalistom zostaną zachowane wszystkie środki ostrożności, komfortu i...
Rodzaje i właściwości różnych błonników
Błonnik jest niezbędnym elementem naszej diety, ponieważ to właśnie on odpowiada za prawidłowe oczyszczenie organizmu z toksyn i jelit ze złogów gromadzonych przez lata. Błonniki dzielimy na ...